Radičová,Sulík,Fico a tí ostatní

11.10.2011 11:12

Radičová spojí euroval s hlasovaním o dôvere vláde    S rozhodnutím pani premiérky úplne súhlasím. Už nech hlasovanie skončí akokoľvek je to správne rozhodnutie. Premiérka má veľkú zodpovednosť a ak jej obrazne povedané koaliční partneri hádžu polená pod nohy,nemá inú možnosť. Takto sa vládnuť nedá. Koalícia musí v dôležitých rozhodnutiach držať spolu a ak strana SaS má iný názor mala podľa mňa odstúpiť z koalície. Pre pána Sulíka a spol. je však argument válova pre zotrvanie vo vláde zrejme veľmi silný. Silnejší ako politická slušnosť a kultúra. Práve tá politická slušnosť a kultúra,ktorú neustále otrieskávajú o hlavu Ficovi. Tak sa boja jeho návratu ,že vodu kážu a víno pijú. Pravdepodobne sa na hlasovaní  nezúčastnia poslanci SaS a ani štyria Obyčajní ľudia, ktorí to už predom avizovali. Svedčí to  o ich alibizme a politickej nevyzretosti ? Podľa môjho názoru áno. Hlavne, ak všetci tajne dúfajú,že im ten nenávidený Fico a jeho Smer  pomôže svojim hlasovaním  pri zotrvaní v koalícii. 

Doplnené 11.10.2011 o 22 hod. 15 min: Parlament euroval neschválil a tým vyslovil nedôveru vláde Ivety Radičovej. Dá sa predpokladať, že bude druhé hlasovanie a za pomoci smeru sa euroval schváli. Vláda v tomto zložení však určite končí a druhému hlasovaniu bude predchádzať rokovanie so smerom, ktorý za hlasovanie bude chcieť  nejakú protislužbu. Nechajme sa prekvapiť, aká protislužba to bude.

Doplnené 14.10.2011: Pomaly celý humbuk s eurovalom končí a začína nový predvolebný. Neviem si predstaviť ako to dopadne po voľbách, no jedno je asi isté: So Sulíkovou SaS do koalície nepôjde už nikto(či?). Ja osobne momentálne nevidím stranu , ktorú by som s čistým svedomím mohol 10 marca 2012 voliť a myslím si, že nie som sám. Dúfam len, že tento politický cirkus voličov neznechutí natoľko, že voľby budú ignorovať.

TOPlist 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií