K 28 výročiu "nežnej revolúcie"

08.11.2017 08:45

Blíži sa výročie štrngania kľúčikmi. Viem, nič nové, ale som presvedčený, že je potrebné si to neustále pripomínať. Napríklad aj týmito slovami Václava Havla:

" Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků… Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím." Toto okrem iného povedal  Václav Havel v decemberi 1989.

Boli to naozaj lži, ako píše Václav Havel? Pravdou je, že jeden čas za socializmu chodil do práce mercedesom a zo svojho robotníckeho platu si ho iste nemohol dovoliť. Viac aj tu.   Taktiež bývalý politický väzeň a disident  J. Wolf potvrdil, že zo zahraničia chodili peniaze pre Chartu, kde mal Havel nemalé slovo. Tiež hovoril aj o ich zneužívaní. Čítajte tu.  Či sú tieto tvrdenia pravdivé, ako aj to, či Havel dostával peniaze zo zahraničia, nech si každý urobí názor sám!  Taktiež nechávam na posúdenie čitateľom, či je pravda, že Havel sa po páde komunizmu v reštitúciach stal majiteľom podnikov a rôznych nehnuteľností. Podľa internetového denníka pluska.sk po páde komunizmu získal aj s bratom v reštitúcii niekoľko nehnuteľností ako pražská Lucerna, bytovka na Rašínovom nábreží, Terasy Barrandov a podiel na Vavrečkovej vile v Zlíne.Tu sa dozviete viac.

Pokiaľ sa jedná o obnovenie kapitalizmu, tak máme čo, socializmus?  Taktiež si myslím, že zvolenie Václava Havla za prezidenta Československa  sa neobišlo bez nejakých podmienok. Musíme si uvedomiť, že ho zvolili komunisti. Možno práve tieto podmienky môžu za to, ako to napokon dopadlo.

Som toho názoru, že takzvaná nežná revolúcia bol podvod na občanoch. Prečítajte si aj môj starší článok o tejto téme, myslím, že stále aktuálny.  

O desať rokov v životnej úrovni dobehneme Rakúsko alebo Švajčiarsko – tak zneli sľuby na námestiach v roku 1989. Účelové žonglovanie so slovami nadšený dav s radosťou privítal. V tom sa oproti dnešku nič nezmenilo. Aj dnes vyhrávajú sľuby a nie realita!

Došlo to dokonca tak ďaleko, že sa objavil jeden nebezpečný úkaz, kde slušnosť a charakter sa ohýba ako sa komu hodí. Ináč si neviem vysvetliť fakt, že rodinkárstvo na jednom VÚC sa obhajuje slovami: " Ak dvaja robia (presne) to isté, nie je to vždy to isté! Presnejšie, ak to robil Kotleba, bolo to zlé, ak to bude robiť Lunter, bude to dobré."

PS: Tento článok bol v niektorých častiach dodatočne zmenený. Jedná sa o slová Václava Havla, ktoré niektoré neboli pravdivé. Nechal som tu len tie, ktoré sú overené na 100 percent.  Ospravedňujem sa čitateľom za toto nedorozumenie.

Trochu skresľujúci graf, lebo v jednotlivých skupinách je to spriemerované, kde napríklad v našej skupine je Česko na tom lepšie ako Slovensko. No pre porovnanie, kedy dobehneme vyspelú Európu to myslím stačí :-)

 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií