Najväčšia hrozba pre Slovensko

07.08.2017 13:58

Kto, alebo čo je vlastne hrozbou pre Slovensko? V posledných rokoch je to vďačná téma nielen médií, ale aj politikov. Pokúsim sa to trochu zhrnúť.

Podľa mnohých a viac menej sa na tom zhoduje aj koalícia s opozíciou je pre Slovensko hrozbou Marián Kotleba a jeho ĽS Naše Slovensko. Divím sa však tomu, prečo chcú zrušiť Kotlebovu stranu až teraz a nie napríklad už oveľa skôr. Dnes mi to pripadá ako účelový krok. Nevieme si s niekým poradiť – tak ho zrušme! Alebo je v tom niečo iné? Názor nech si urobí každý sám.

Niektorí politici tvrdia, že najväčšou hrozbou pre náš štát sú utečenci a s tým spojovaný terorizmus. Dá sa s tým súhlasiť v prípade ak tu budú chodiť živelne bez nejakej registrácie a hlavne ak nám ich EÚ nanúti nejakým nezmyselným príkazom.

Jeden z poradcov našej hlavy štátu (predpokladám, že s ním náš prezident súhlasí) tvrdí, že najväčšou hrozbou je Rusko a Americkú vojenskú prítomnosť v Európe označil ako garanta našej bezpečnosti. Naopak nemenovaný Český politológ tomuto názoru kontruje varovaním, že Spojené štáty si chcú úplne podmaniť Európu. Kto má pravdu?

V nemálo článkoch je ako hrozba uvedená samotná Európska únia, pre jej diktátorstvo, či cirkev pre miešanie sa do politiky a školstva a hlavne pre (ne)odluku cirkvi od štátu. A čo novinári, ktorí v honbe získať čo najviac čitateľov bez výčitky svedomia pustia do sveta neoverenú informáciu, ktorou sa dá aj ublížiť? Taktiež podľa mňa nie je v poriadku ak USA odstúpia od parížskej klimatickej dohody, čo bude nebezpečné pre celý svet. No policajt sveta má na to zrejme iný, samozrejme jedine správny názor. A neškodia Slovensku napríklad sankcie proti Rusku?

Paradoxne najväčšou hrozbou pre Slovensko podľa niektorých politikov sú nerozumní voliči! Tvrdia to hlavne frustrovaní predstavitelia strán, ktoré vo voľbách neuspeli, alebo dostali málo hlasov. Tvrdia to však aj ich voliči. Jedna nemenovaná “celebrita“ dokonca nazvala robotníkov hlupákmi za to, že volili stranu Smer. Mimochodom konečne robotníci začínajú dvíhať hlavy. To ako sú v internetových diskusiách ohľadom volieb urážaní dôchodcovia je všeobecne známe. Došlo to však tak ďaleko, že verejne sú prezentované nebezpečné názory a nie je ich málo, že dôchodcom by mali zakázať voliť!

Pravdepodobne som na niečo zabudol, ale na tom nezáleží, pretože podľa mňa najväčšou hrozbou pre Slovensko sú samotní politici. Ako inak nazvať ich rôzne korupčné aféry a predražené tendre? Niekedy mi to pripadá, ako keby štát chránil lajdákov a špekulantov. Zlaté padáky, rodinkárstvo, tunelovanie a oddlžovanie rôznych podnikov na úkor poctivých daňových poplatníkov tomu len nasvedčuje. Najnovšie sa chystá oddlžovanie nemocníc. Možno by to nabralo iný rozmer, keby nejaký nasadený manažér bol za narobené dlhy aj trestne zodpovedný. Podľa niektorých aj arogantnosť predstaviteľov štátu nemá hraníc. Politici by mali pracovať v prospech všetkých občanov. Je tomu naozaj tak? Myslím, že nie je, nebolo a ani tak skoro nebude. Ak sa nezmení správanie politikov mám obavy, že v parlamente bude čoraz viac takzvaných neštandardných strán, čo môže byť tiež určitá hrozba.

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií