Politici traste sa, idú voľby

06.03.2012 13:55

 

Voľby sa blížia a ja stále neviem koho budem voliť. Predvolebná šaškáreň, ktorú máme všetci možnosť sledovať nemá u nás obdobu. Som toho názoru, že politici ,ktorí sú tu už viac ako dvadsať rokov, by už mali z politiky vypadnúť.  Mali dosť času ukázať čo vedia. Vlastne ukázali, ostalo po nich rozkradnuté Slovensko a oklamaní voliči, ktorí sa konečne zmohli na nejaký protest. Naši politici nás však majú v paži, pretože finančne už majú zabezpečených aj svojich vnukov. V predvolebných diskusiách či mítingoch však naďalej nehanebne robia všetko preto, vrátane klamstiev, aby získali  čo najviac voličov. Koniec koncov robia to už vyše dvadsať rokov a voliči im vždy naleteli.

Veľmi som sa bavil, keď pán Matovič svojou požiadavkou ísť na detektor lži na smrť vystrašil starých pánov a to až natoľko, že tí si nedávali servítku pred ústa a na Matovičovi nenechali suchú ani jednu nitku. Pána Matoviča nemusím, ale oceňujem, že do volieb ide z posledného miesta na kandidátke. To je podľa mňa príklad hodný nasledovania.

 V poslednej dobe sledujem jeden dosť negatívny trend. Vo viacerých článkoch sa o Ficových  voličoch autori  vyjadrujú, jemne povedané, ako o menej inteligentných. V jednom článku som sa dokonca dočítal, že voličom Smeru nevadí ani kauza Gorila, lebo predseda im vysvetlil, že Smeru sa to netýka. Autor bude zrejme jeden z prívržencov momentálne vládnucich strán a takto si rieši svoju traumu z ich účasti na tejto kauze. Ináč si neviem vysvetliť slová , ktoré napísal.Taktiež sa mi nepáči, že hnutie Anonymous sa mieša do politiky a dokonca chce určovať koho majú a koho nemajú občania voliť.

Veľa robotníkov bude voliť stranu, ktorá bude mať snahu zmeniť terajší zákonník práce. K vôli tomuto zákonníku práce nie sú v mnohých podnikoch podpísané kolektívne zmluvy. Tento stav zvyšuje napätie medzi zamestnávateľmi a zamestnancami  a to asi nikto nechce.

Už dávno tvrdím, že práca v nočných zmenách, či vo sviatky nie je na Slovensku dostatočne zaplatená. Nový zákonník práce však ukrajuje aj z toho krajca, čo mali pracujúci doteraz.

 Neviem koho budem voliť, ale viem koho nebudem. Nebudem voliť stranu , ktorá je teraz v parlamente. Výber sa mi síce zúžil, no bude o to zložitejší, pretože aj v tejto kategórii je pár strán, ktoré nemusím. Možno sa rozhodnem v poslednej chvíli priamo vo volebnej miestnosti. Možno si hodím kockou a nebude to o nič väčší hazard, aký nám dlhodobo predvádzajú naši politici. Ako plus vnímam, že politici pred voľbami majú strach. Strach, že voliči im to spočítajú a zoberú im korytá. Aspoň malá útecha pred voľbami, pretože po nich príde budíček.

Jedno mi je však jasné. Využijem svoje občianske právo, preukážem svoju občiansku uvedomelosť a voliť pôjdem.  Howgh.

 

TOPlist 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií