Šetrím,šetríš,šetríme

24.07.2012 11:50

 

Ak v čase hospodárskej krízy naša vláda a politici upozorňujú, že je potrebné šetriť vyznieva to určite logicky. Už nie celkom logické je, že podľa mňa šetria len obyčajní ľudia. Prečo si to myslím?  No keď sa pozrieme napríklad na platy našich poslancov vrátane tých európskych o šetrení nemôže byť ani reči. Ak sa k tomu pridruží kauza Gorila, preslávené zlaté padáky, či finančné kauzy našich vlád, alebo fakt, že na financovanie cirkví dá štát v tomto roku vyše 37 miliónov eur, tak tie rečičky politikov o šetrení vyznievajú dosť ironicky. Ani rôzne televízne projekty typu farma, ktoré divákovi nič nedajú a určite stoja kopu peňazí, nesvedčia o nejakom šetrení. Iritujúce pre obyčajných ľudí, ktorí v dnešných časoch šetria kde sa len dá musí byť aj relácia smotánka. Aj v podnikoch manažment uberie radšej robotníkom ako sebe. Nie zriedkavý je jav, že ľudia pracujú bez výplaty, čiže zadarmo aj niekoľko mesiacov a majiteľ firmy sa vozí na drahom aute, či ide na luxusnú dovolenku. On šetriť nebude. Dá sa nazvať šetrením, ak zdravotné poisťovne majú zisky a pacienti čakajú na lieky z dôvodu prekročenia nejakého nezmyselného limitu ?  Prejavov (ne)šetrenia je určite viac.

Obyčajní ľudia kvôli hospodárskej kríze pociťujú čoraz väčšie obavy z budúcnosti. Majú strach o svoje zamestnanie a samozrejme o istotu finančného príjmu. Mnohí o pracovné miesto už aj prišli a nádej, že sa znovu zamestnajú je nulová, alebo veľmi malá.

Ryba smrdí od hlavy a aj šetrenie by sa malo začať od hora. Len potom reči politikov o šetrení v čase hospodárskej krízy budú mať nejaký zmysel. Teraz mi to pripadá, že vodu kážu a víno pijú. Dokedy to budeme trpieť ? 

My sme občania. My sme voliči. Neodpúšťame. Nezabúdame. Očakávajte nás vo voľbách!

TOPlist 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií