Politici spamätajte sa!

03.02.2016 10:47

Keď v 89-tom ľudia na námestiach chceli zmenu, určite nemali na mysli to, čo sa deje teraz. O stave našej republiky písať nebudem, to je na inú tému. Máme tu rozhádaných politikov z ktorých priam srší nenávisť voči inej, či iným stranám. Najhoršie je však to, že sa to prenieslo aj na obyčajných ľudí. Vidíme to napríklad aj v rôznych internetových diskusiách, kde o vzájomné urážky nie je vôbec núdza.

Po nežnej revolúcii som bol toho názoru, že k pozitívnym zmenám je potrebná zmena generácie tak občanov, ako i politikov. Generáciu občanov, ktorá si už roky socializmu nepamätá tu už máme. Novú generáciu politikov tiež, len ich nejako vo vrcholovej politike málo vidieť. Pri pozeraní rôznych diskusií politikov, či záberov z parlamentu mám dojem, že tam vidím stále tie isté tváre. Možno to je ten zásadný problém. Dokedy však budeme čakať na nových čestných politikov, ktorí nebudú hrabať, vyrábať rôzne kauzy a bude im záležať na obyčajných ľuďoch? Na to nie je čas. Obrazne povedané, je potrebné pracovať s materiálom, ktorý máme.

Podľa mňa politici a strany sú tu pre občanov. Mali by sa premôcť a vzájomne spolupracovať pre rozvoj Slovenska. Ide o náš spoločný štát a nik si nemôže hrať na vlastnom piesočku. Je potrebné hľadať to čo spája a nie čo rozdeľuje a k nejakému riešeniu by sa určite dopracovali. Som toho názoru , že je psia povinnosť politikov sa po voľbách dohodnúť aj za cenu kompromisov, aby to bolo v prospech ľudí. Politici, ktorí to nechcú, alebo nevedia by jednoducho mali z politiky odísť. Strana, ktorá už vopred vyhlási, že po voľbách z tou, alebo onou stranou nebude rokovať, alebo nepôjde s ňou do vlády, by z morálneho hľadiska nemala vôbec kandidovať.

Ak si prečítame predvolebné vyhlásenia strán tak každá chce prosperitu Slovenska, kvalitné školstvo či zdravotníctvo, chce skoncovať s korupciou a podobne. Nik tam nemá napísané, že chce a bude robiť občanom zle. Tak v čom je potom problém? Prečo je Slovensko toľko rokov po nežnej revolúcii v takom žalostnom a rozhádanom stave?

Ako ukazujú prieskumy tak Smer s veľkou pravdepodobnosťou voľby vyhrá. Kto bude zostavovať vládu je vo hviezdach. Vláda jednej strany sa podľa mňa neosvedčila. Pri vláde opozičných strán vieme všetci ako to dopadlo. Z tohto dôvodu by sa mali politici spamätať a prejsť na iný model vlády. Opozičný poslanci tvrdia, že Smer má pod palcom políciu a súdy. Sťažujú sa, že ak aj podajú trestné oznámenie voči Smeru v súvislosti s nejakou kauzou, je to vopred prehraný boj. Ja si myslím, že práve preto by mali so Smerom ( samozrejme ak získa vo voľbách dostatok hlasov) ísť do vlády a pokúsiť sa to zmeniť z toho najideálnejšieho miesta, pretože prax ukázala, že z opozičných lavíc to u nás nie je možné. Bolo by to ústretové gesto voči občanom. Bude to pozitívna zmena pre Slovensko!

Na záver len zopakujem: Politici spamätajte sa!

DISKUSIA K ČLÁNKU

Názor, že Smer je strana dôchodcov a starších ľudí je v rozpore s týmto grafom, kde agentúra urobila prieskum hlasov voličov mladších ako 30 rokov:

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií