Qcomp, podvod v súlade so zákonom ?

09.10.2015 13:05

Na Slovensku sú zlé zákony ak môže podnikateľ jednu firmu dať do krachu a vzápätí založiť novú. Zvlášť mi je to podozrivé ak prvá firma je dlžníkom sociálnej poisťovne a ostalo po nej kopa podvedených zákazníkov.
Ale poďme na začiatok. Firma Qcomp s.r.o. bola na trhu dosť dlho, aby si na ňom vybudovala dobré meno. Bol  to v podstate e-shop s elektronikou, ktorý mal aj kamenné obchody v Košiciach a v Poprade. Z čista jasna zrazu  28.8.2015 táto firma ukončila činnosť  a jej záväzky prevzala firma Eraser s.r.o. Čuduj sa svete aj táto firma 1.9.2015  tiež ukončila činnosť.  Zrazu zákazníci nemajú kam podávať reklamácie, začínajú sa hlásiť  kupujúci, ktorí zaplatili za tovar dopredu a teraz nemajú ani tovar ani peniaze. Konateľ  zaniknutej firmy Qcomp František Hrabánek , ak sa  aj podarí niekomu sa s ním skontaktovať,  sa správa arogantne a hrá prekvapeného, čo od neho ľudia chcú. Aby bolo jasné pán Hrabánek, zákazníci chcú naspäť svoje peniaze za ktoré ste im nedodali tovar, zákazníci chcú naspäť svoje peniaze za reklamovaný tovar, ktorý ste síce prijali , no už nevrátili späť. Toto všetko ako aj fakt, že ste dokázali predať softvér s neplatnou licenciou nesvedčí  o serióznosti predajcu. Skôr naopak. Vzbudzuje to podľa mňa podozrenie dobre premysleného podvodu.  A to o to viac ak spoločníčka zaniknutej  firmy Qcomp  Štefánia Hrabánková  už 2.9.2015 založila ďalšiu firmu –eshop s názvom  Dance Master.   Hrabánkovci si pravdepodobne teraz mydlia ruky, ako s ďalšou firmou budú naďalej zarábať. To, že so svojou zaniknutou firmou Qcomp urobili dlh v sociálnej poisťovni , ako aj množstvo poškodených zákazníkov,  ich už zrejme nezaujíma.  Však zákony tejto republiky im to umožňujú, čo tam po nejakom svedomí, že Hrabánkovci?  Nebolo by možno od veci popátrať, ešte aké firmy patrili v minulosti tejto podarenej dvojici a hlavne ako dopadli...
Zákazníci, aby predišli podobným problémom, by si mali viac všímať  napríklad hospodárenie, alebo recenzie na takéto firmy.  Firma Qcomp mala už pred pár rokmi problém s dodržiavaním zákonných lehôt na vrátenie peňazí , o arogancii majiteľa nehovoriac.  Minulý rok podľa mojich informáciách táto firma skončila v mínusových číslach. Už len to malo byť pre zákazníkov varovanie. Či bolo ukáže až počet poškodených. Tiež je na zamyslenie, komu vo vláde vyhovuje zákon umožňujúci konanie, ktoré podľa mňa javí známky podvodu?
Finančne poškodeným zákazníkom, ktorých firma Qcomp pripravila o peniaze odporúčam obrátiť sa na túto spoločnosť:

 

                                                            Súvisiace linky


Qcomp-zánik

  Eraser s.r.o zánik

Vznik dancemaster

dancemaster-o nás

Hrabánkovci

Eshop, ktorý vo mne budí nedôveru

Doplnené 14.5.2016: Dňa 26.4.2016 som Spotrebiteľskému centru položil dve otázky. Do dnešného dňa som odpoveď nedostal.

Nadobudol som dojem, že celá vec ide do stratena. Nezaregistroval som ani aby Spotrebiteľské centrum na svojej stránke oznámilo, ako skončilo podanie, ktoré dali na políciu. Hrabánkovci na stránke dancemaster však bez hanby fungujú ďalej. Spravodlivosť asi dostane na frak. Na Slovensku je to tak!

Doplnené 20.5.2016: Odpoveď z webovej stránky spotrebiteľské centrum som síce neobdržal, ale zareagovali na moju recenziu na ich facebookovej stránke.Citujem ich odpoveď: "Vo veci Qcomp s.r.o. bolo podané trestné oznámenie a začaté trestné konanie. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie. V súvislosti s vykonávaním podnikateľských aktivít prostredníctvom iných subjektov vykonávame príslušné kroky k ich zastaveniu."

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií