Vysvedčenie pre politikov

07.03.2016 11:53

Prvá diskusia zvolených politikov v Markíze naznačila, ako to môže vypadať ak sa vytvorí vládny zlepenec pravicových strán. Aj to poradie v akom prichádzali politici do štúdia naznačuje kto má aký záujem seriózne riešiť problémy. Okrem toho, že sa tam pravičiari pohádali ma zaujalo vyjadrenie Borisa Kollára. Citujem: Ja sa len zabávam na tomto, tá politika, perfektná vec. Koniec citátu. No, smutné ak sa do politiky niekto prišiel zabávať a nie riešiť problémy.

Som dosť sklamaný z toho, že ešte neboli vyhlásené oficiálne výsledky volieb a už kdekto spomínal nové predčasné voľby. Ako krajné riešenie to beriem, ale len v tom prípade, ak by všetci zvolení politici do parlamentu vrátili nemalé finančné príspevky od daňových poplatníkov, ktoré dostali, alebo ešte len dostanú za každý voličský hlas. Ak nie, tak by v tých predčasných nemali dostať nič. Ináč by to bola obyčajná nehoráznosť a biznis pre politikov.

V prvom rade sú tu však politici pre ľudí a jednoducho sa musia dohodnúť, aby to bolo v prospech občanov, nie v prospech jednotlivých strán. Predpokladám, že najmä pre naše predsedníctvo v Rade EÚ sa politici nejako dohodnú aspoň do skončenia tohto predsedovania. Ináč by sme utrpeli veľkú hanbu. Čo bude nasledovať potom sa neodvážim predpovedať. Jedno je však isté. Občania vyjadrili svoju vôľu a tú by mali politici rešpektovať. Aj prezident republiky, ktorý sa cíti byť prezidentom všetkých ľudí. Jeho najnovšie vyhlásenie stretnúť sa so všetkými lídrami politických strán okrem ĽS Naše Slovensko naznačuje, že sám si bude vyberať kto je občan SR. Ak táto strana porušuje zákony SR, tak ju treba zrušiť a jej členov pozatvárať! Ak nie, tak je tu legálne a nemôžeme sa tváriť, že tu nie je.

Kto tvrdí, že za zvolenie tejto strany môže predvolebná kampaň Smeru, tak je na omyle. Za zvolenie tejto strany môžu samotní politici, pretože dlhodobo niekoľko desaťročí neriešia problémy obyčajných ľudí. Ak sa aj o to snažili, tak len pred voľbami a to je málo.

Smutný je názor, že za výsledky volieb môžu podľa niektorých politikov a odborníkov jemne povedané nerozumní voliči. Namiesto kritiky do vlastných radov sa v podobnom duchu vyjadril aj predseda neparlamentnej KDH. Politici vo voľbách dostali vysvedčenie. Ako s ním naložia je len na nich. Voliči ich budú pozorne sledovať.

Je dobojované, nebudem špekulovať o možných koalíciách, či zlepencoch. Politici berú, či niektorí budú brať nemalé platy. Majú možnosť ukázať, že to so Slovenskom myslia vážne. Majú možnosť dokázať, že sa do politiky neprišli zabávať, ale tvrdo pracovať v prospech všetkých občanov. Možno by pomohlo ich zatvoriť do jednej miestnosti bez jedla a vody a nepustiť von, kým sa nedohodnú.

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií