Arogantné celebrity

12.11.2010 16:35

K napísaniu mojej krátkej úvahe ma donútil tento článok: plus7dni.pluska.sk/plus7dni

Čo znamená slovo celebrita ? Celebrita je veľmi známa osoba, ktorá k sebe púta veľký záujem verejnosti a médií. Slovo celebrita sa odvodzuje z lat. "celebrere". No známe osoby sa stávajú celebritami, až keď o nich stúpa záujem verejnosti a médií. Niektoré menej zrelé osobnosti to časom nezvládajú. Prejavuje sa to rôznym spôsobom. Jeden spôsob nezvládania tlaku nielen médií je aj arogantnosť našich celebrít. Arogantnosť Adely Banášovej považujem zatiaľ za tú miernejšiu. Svojho času Oliver Andrássy prešiel od arogancie až k urážlivým slovám na adresu voličov nemenovanej strany a nepriamo ich nazval hlupákmi. Najviac sa to prejavuje u rýchlo kvasených celebrít,ktoré sa u nás množia raketovou rýchlosťou. Môžu za to rôzne televízne súťaže typu superstar,či Slovensko má talent a podobne. 

V minulosti sa herci a rôzni zabávači radili medzi skromných ľudí a boli radi ak na ich predstavenie niekto prišiel. Volali ich cirkusanti a boli vďační za každý halier ,ktorý dostali. Prečo taká zmena ? Dnes títo ľudia zarábajú nehorázne peniaze a od rozkoše nevedia čo zo sebou. Táto doba im praje,tak prečo by to nevyužili.

Najviac mi vadí ak sa celebrity všeobecne povyšujú nad ostatných. Kedysi nás v škole učili,že každé povolanie je dôležité a treba si ho vážiť. Pre niektoré celebrity to však neplatí a arogantne to aj dávajú najavo. Mali by si však uvedomiť,že bez niektorých povolaní,by mrzli v tme,bez vody a potravín. Ba čo viac zahrabali by sa vo vlastných odpadkoch,lebo by ich nemal kto odpratať. No to som už trochu odbočil od témy.

Som toho názoru,že celebrity by neboli celebritami,keby o ne nebol taký veľký záujem aj zo strany prostých ľudí. Je paradox,že doktora,ktorý zachraňuje ľudské životy na ulici nikto nepozná,no za priemerným zabávačom,či rýchlo kvaseným spevákom sa národ ide potrhať. Na Slovensku je to zatiaľ tak. Ja dúfam,že sa to časom zmení.

Súvisiace články:  zena.sme.sk/su-televizne-sutaze-tyranim-deti.

www.pluska.sk/nase-celebrity/kramar-latinak-utoky-hrozby.

zivot.lesk.cas.sk/lubomir-kolnik-kauza-arogantneho-hokejistu-pokracuje.

 

TOPlist 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií