Chce to kľud

01.03.2018 22:47

Dvojnásobná vražda novinára a jeho priateľky postavila do pozoru celé Slovensko. Áno stalo sa niečo nehorázne a všetci to berieme ako útok na slobodu slova a demokraciu. Myslím si však, že v prvom rade by to chcelo ukľudniť emócie a nechať v pokoji vyšetrovatelov pracovať, pretože teraz ide o každú minútu. Pokiaľ je tu nejaké podozrenie, že to niekto chce zamiesť pod koberec, opozícia mala od prvého dňa trvať na tom, aby prišli pomôcť, alebo aj kontrolovať popredný zahraničný vyšetrovatelia a nie zneužívať situáciu rôznymi vyhláseniami a polopravdami. Nemôžem si pomôcť, ale mne osobne to pripadá, ako keby niekto čakal na príležitosť urobiť na Slovensku majdan. "Pozadie vraždy môže byť ale aj iné, nech to znie akokoľvek šialene. Vrah chcel destabilizovať štát." To sú slová analytika Milana Žitného. Tak ďaleko by som ja zatiaľ nešiel, ale každopádne to, že už krátko po čine sa objavila nepravdivá správa o poukladaných nábojoch, čo mal byť nejaký odkaz od mafie svedčí o tom, že niekto chce vyvolávať vášne. A nebol to jediný pokus. To, že generálny prokurátor po niekoľkých dňoch dal príkaz neinformovať o vyšetrovaní politikov a verejnosť niečo naznačuje. Minimálne fakt, že vyšetrovatelia boli rušení. Podľa mňa ten príkaz mal dať už pár minút  po čine a boli by možno ďalej, ale to by sa musel aj dodržiavať. Nemôžem si pomôcť, ale celé vyšetrovanie dvojnásobnej vraždy a ten cirkus okolo mi pripadá ako dobre pripravená TV show. Jeden opozičný poslanec hovoril, že Fico by sa nemal vyjadrovať k tejto dvojnásobnej vražde. Súhlasím, ale malo by to platiť aj pre opozíciu a v podstate pre všetkých. Mám dojem, že pravda tu ide bokom a každý tu sleduje svoje záujmy. 

V prvom rade je najdôležitejšie vypátrať vraha aj objednávateľa. V tomto súčasnom cirkuse je to sťažené a pripustil to aj riaditeľ PZ. Preto by podľa mňa bolo dobré riešenie prizvať na pomoc zahraničných vyšetrovateľov, čím skôr tým lepšie. Robert Fico sľúbil štedrú odmenu milión eur za informácie, ktoré budú viesť k vyšetreniu tohto zločinu. Pokiaľ by ich zaplatil z vlastného vrecka pravdepodobne by nik nenamietal a bol by to jeho problém, takto to je problém daňových poplatníkov. Na druhej strane môže to pomôcť. Pomôcť mohlo aj odstúpenie ministra vnútra a policajného riaditeľa, ako to od začiatku požadovala opozícia. Tá už teraz cíti šancu a požaduje pád celej vlády. Ak by vládu mala nahradiť terajšia opozícia, tak to podľa mňa pôjdeme s kaluže do blata. Možno najlepším riešením na ukľudnenie situácie by bolo vyhlásiť predčasné voľby. Každopádne by nebolo dobré ak prevládnu emócie, či zlosť a ľudia sa nechajú zmanipulovať. Chce to kľud a rozumné uvažovanie. Nie prilievať ojej do ohňa, ako to urobila podpredsedníčka parlamentu Nicholsonová, ktorá otvorene vyzýva na prevrat.

Na internete som objavil správu, že na Slovensko dorazil Marcello Fabiani, pravá ruka Georga Sorosa. Je to jeden z aktérov Oranžovej revolúcie na Ukrajine v roku 2004. Marcello sa údajne objavuje všade tam, kde padajú vlády a režimy. Túto správu beriem s rezervou, no ak by to bola pravda, nič dobré by to pre Slovensko neveštilo!

 Vyrazíme dvere,vrahovia, aj také slová zazneli na proteste, ktorý mal byť pietny a spomienkový. 

Pietny spomienkový pochod s píšťalkami.

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií