Čo sa vlastne stalo?

04.10.2023 10:49

Voľby sú za nami, karty sa rozdali. Dobrá správa je, že nikto nespochybňuje regulérnosť volieb až na prapodivné výsledky v prešovskom kraji v prospech Matoviča.
Za smutné považujem fakt, že naši bratia sa nám montovali do volieb. Ministerkyňa obrany  ČR Jana Černochová sa nechala počuť, že pozerá na slovenské volby s obavou , citujem: „Východní křídlo máme tady, participujeme s ostatními zeměmi. Ve chvíli, kdy by tady byly tendence, že by Slovensko snad mělo opouštět prozápadní směr, my budeme první na ráně. To nesmíme dovolit.“ koniec citátu. Toto pokladám za ovplyvňovanie našich volieb rovnako tak aj slová prezidenta ČR Petra Pavla, ktorý v podstate nabádal voličov na Slovensku voliť stranu PS.  Na druhej strane za ovplyvňovanie našich volieb považujem aj slová Babiša, ktorý loboval za Smer.

Ja osobne vidím  dve možnosti zostavenia vlády:
1. Smer , Hlas a SNS.  2. PS, Hlas, KDH a SaS.
Predseda PS Šimečka po voľbách povedal , že urobí všetko preto aby Smer nevytvoril novú vládu a momentálne sa na všetkých frontoch robí všetko preto, aby Hlas nešiel so Smerom a taktiež sa znevažuje ďalší potenciálny partner SNS! Šéf európskych socialistov sa už v podstate vyhrážal Smeru. Nie je to férové jednanie! Vidím to aj v rôznych televíznych debatách. 

Niečo vo svojom statuse naznačil aj pán Taraba, či Filip Kuffa. Ináč publicista denníka N pán Štulajter nazval zvolených poslancov za SNS perepúťou!

Bude to o sľuboch a výhodách pre Hlas a uvidíme ako sa táto strana napokon rozhodne.

Známa to pani Veronika dokonca pár hodín po voľbách splietala čosi o referende o predčasných voľbách!

Demokrati sú sklamaní výsledkom volieb.  Žiadna sebakritika z ich strany, zjavne nepochopili prečo sa nedostali do parlamentu a že sklamaní z nich boli voliči.
Mikulec dáva statusy typu: Mafia sa vracia k moci a podobne !
 K tomu len jeden fakt. Tibor Gašpar bol celý rok vo väzbe. Už viac ako rok je na slobode a žiadny súd ešte ani nezačal. Aké dôkazy teda proti nemu mali? Či najskôr človeka zavrieme a až potom hľadáme dôkazy?
Ok, každý má nárok na svoj názor ak už nie je za čiarou a to už podľa mňa bol názor herečky Magdy Vašáryovej, ktorá  sa neslušne vyjadrovala o voličoch Smeru.  
Dostať sa za tri roky z ústavnej väčšiny k úradníckej vláde to je politické zlyhanie ako hrom. No nejde len o to. Mne osobne viac vadilo to povýšenecké a arogantné správanie bývalých koaličníkov a podľa výsledkov volieb to zjavne nevadilo len mne.

Chcem ešte upozorniť na jednu vec. Na sociálnych sieťach som zachytil výzvy osobností aby deti poučovali rodičov a vnuci starých rodičov, že koho majú voliť!  Pokladám to za ubohé!  Starší ľudia už čosi prežili a odtŕhali si od úst k vôli deťom, neskôr vnukom a teraz majú držať hubu?

V prešovskom kraji v jednom volebnom obvode sa jedna členka komisie dopustila podvodu keď do urny hodila viac obálok. Pravdepodobne nevedeli neskôr určiť ktoré to boli, lebo  výsledky z tejto urny neboli zarátané.  Celkovo to výsledky volieb nemohlo ovplyvniť ale aj tak, ako k tomu v princípe prídu voliči, ktorých hlas nebol zarátaný?
Takže čo sa vlastne stalo? Stalo sa to, že voliči demokraticky rozhodli, nič viac nič menej Veronika a malo by sa to rešpektovať!