Dankov štýl politiky ?

01.12.2010 06:54

korzar.sme.sk/danko-nedovoli-novym-poslancom-rozhodnut-o-buducorocnom-rozpocte.

Tento článok ma zaujal. Môj názor je ,že novozvolený primátor Popradu pán Danko tak koná možno z jedného dôvodu. Je to jeho pomsta voči neúspešným kandidátom na primátora Popradu. Napríklad kandidáti páni Milan Baran a Štefan Pčola ,ktorý sa v poslednej chvíli vzdal kandidatúry v prospech Milana Barana vo svojej kampani použili ostré slová proti Antonovi Dankovi,súčastnému aj novému primátorovi Popradu. Obidvaja však boli zvolení za poslancov mesta Poprad. Pčola napríklad tvrdil,že Danko vyvíja nátlak hraničiaci s vyhrážaním sa.Viac tu: korzar.sme.sk/pred-volbami-to-v-poprade-iskri.

Volebný slogan pána Barana bol " Vráťme mesto ľuďom",čo podľa mňa dosť naznačuje. Pán Baran ďalej napísal,že sa rozhodol kandidovať na post primátora Popradu, pretože mesto je plné pobúrených a zúfalých hlasov, ktorým nikto nenačúva,alebo nie rozkazovať,ale spolurozhodovať,nie len riadiť,ale aj radiť sa.

Som zvedavý,či pán Baran a Pčola si za sojimi predvolebnými názormi budú stáť aj naďalej. Ba čo viac,som toho názoru,že teraz by mali byť na rade aj nejaké trestné oznámenia. V opačnom prípade konanie oboch pánov budem považovať za obyčajnú predvolebnú šaškáreň.

 V Poprade bola účasť 37,01 percenta voličov. Volebný debakel zažilo v Poprade Kresťanskodemokratické hnutie. Strana,ktorá mala od roku 1989 až doteraz zastúpenie v každom mestskom zastupiteľstve, po prvýkrát nebude mať v mestskom parlamente ani jedného poslanca.

Primátorské voľby v Poprade vyhral nezávislý kandidát s podporou strán Smer-SD, KDH, HZD a Most-Híd Anton Danko, ktorému dalo hlas 7740 voličov.                                                                                                       

V porovnaní s predchádzajúcimi voľbami v roku 2002 je to o 3 253 hlasov menej. Na druhom mieste primátorských volieb skončil Milan Baran (SDKÚ-DS - SaS) so ziskom 5 916 hlasov. Či je to veľa ,alebo málo a názor na to akú podporu má vlastne Danko v Poprade, nech si urobí každý sám.

Doplnenie článku 15.7.2011:

Ospravedlňujem sa za nefunkčný odkaz ohľadom pána Barana. Zistil som to len teraz a neviem čo je za tým, možno si už dotyčný pán za svojimi ostrými slovami nestojí.

Pán Baran, mám to brať tak ,že ani tieto Vaše slová uverejnené na webnoviny.sk už neplatia? Podľa Milana Barana, na začiatku volebnej kampane v Poprade prišli štyria kandidáti so základnou myšlienkou, ktorou je zmena klímy v prospech občana. „Tá klíma je tu neudržateľná. Občania sú neinformovaní, nemajú prístup k informáciám, čo sa v meste deje, s týmto prišli nezávisle na sebe štyria kandidáti,“ uviedol Baran. V posledných dňoch viacerí kandidáti na primátora Popradu hovorili podľa Barana spoločne o tom, ako zastaviť „aroganciu a neúctu voči občanom mesta Poprad“. Jedným z výsledkov týchto rozhovorov je vzdanie sa kandidatúry Štefana Pčolu v prospech Milana Barana. Dnešné rozhodnutie chcú obaja kandidáti ešte predstaviť voličom v záverečnej fáze volebnej kampane.

S odstupom času po voľbách v Poprade zďaleka nie je všetko v poriadku a je čo riešiť. Napríklad cestovné (najmenšie zľavy) na prímestskú autobusovú dopravu, či MHD majú zdravotne ťažko postihnutí jedno z najdrahších ,ak nie vôbec najdrahšie na Slovensku. Len tak pre zaujímavosť v Košiciach to má táto skupina občanov zadarmo včítane doprovodného sprievodu.  Taktiež som zatiaľ nezaregistroval, že by páni Baran a Pčola na tej neudržateľnej klíme a neúcte mesta voči obyvateľom niečo zmenili, alebo sa o to aspoň snažili.Takže do toho páni. Držím Vám palce. Len dúfam, že si to nenechávate na ďalšiu predvolebnú kampaň.

Článok doplnený 12.11.2014: Včera som v Poprade objavil jeden predvolebný komunálny billboard a nestačil som sa diviť. Pán Milan Baran, ktorý v minulých voľbách 2010 nevedel prísť na meno pánovi Antonovi Dankovi si s ním zrazu podáva ruku a tvári sa ako jeho najlepší priateľ. Čo sa stalo, zmenil pán Danko štýl svojej politiky? Podľa mňa nezmenil.To len pán Baran prezliekol kabát a zvolil jednoduchšiu cestu, ako dosiahnuť svoj cieľ. Pýtam sa v mene voličov pán Baran, to pred 4 rokmi ste občanom nehovorili pravdu? Mali by ste svojim voličom vysvetliť, prečo ste zrazu na pána Danka zmenili názor, alebo ak ste ho nezmenili mali by ste sa im ospravedlniť a vysvetliť im to. Takto sú voliči zmätení a nedivím sa ak budú celé komunálne voľby považovať za frašku. Možno Vy  zabúdate pán Baran, no volič si pamätá dobre.

K pánovi Dankovi, ktorý už skôr vyhlásil, že viac kandidovať nebude len toľko: Chápem, že prirastená stolička k istej časti tela sa fakt veľmi ťažko odstraňuje.

Teraz neviem, či sa mám smiať, alebo plakať.

TOPlist

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií

Kontakt