Nenažranci

08.12.2018 15:33

Nie je to tak dávno, čo námestia boli plné nespokojných ľudí, ktorí protestovali proti koaličným politikom, čím im vyjadrili svoju nedôveru. Chvíľu to vyzeralo, že koalícia mala strach, pretože došlo aj k nejakým zmenám v dôležitých funkciách. No bolo to len zdanie a ako som písal v inom článku politici nič nepochopili  a namiesto toho, aby si vstúpili do svedomia a začali pracovať v prospech občanov, čo by malo byť aj ich poslaním, si  idú zvyšovať platy. Tieto sa od budúceho roku majú zvýšiť ako poslancom, tak aj ministrom, či prezidentovi. Zdá sa mi arogantné zvyšovať si plat v období, kedy politici majú veľmi nízku dôveru občanov.  

Pán poslanec Fico na obranu tvrdí, že máme dobré časy a Slovensko na tom nikdy nebolo tak dobre.  Vážení páni politici pýtali ste sa cestujúcich na kultúru cestovania, či pacientov v nemocniciach na ich spokojnosť? Vlaky horia preto, lebo máme dobré časy? Pacienti musia vstávať ráno o piatej na časenky a potom presedia pol dňa v čakárni a to nemajú istotu, že ich ošetria, preto, lebo nikdy predtým sme sa tak dobre nemali? A čo avizované zvyšovanie cien energií a potravín?  No radšej nechcem vedieť, aké to bude, ak dobré časy pominú... 

Keď sme na tom tak dobre, tak prečo máme  invalidných dôchodcov, ktorí nemajú dôchodok ani vo výške životného minima? Napríklad priemerný invalidný dôchodok pre osoby s mierou postihnutia do 70 % bol na konci minulého mesiaca na úrovni 204,03 €. V roku 2018 je zatiaľ priemerný normálny dôchodok na Slovensku okolo 440 €. Ak by z tejto sumy mal vyžiť napríklad nemenovaný minister práce, tak by veľmi rýchlo musel meniť svoj šatník.

Nie je Vám hanba páni? Dôchodcom idete zvyšovať dôchodok o pár drobných, no Vám sa plat zvýši nie o pár stoviek, ale dokonca sa hovorí o sume do 1000 €  pri poslancoch a pri ministroch a prezidentovi je to podstatne viac. Vôbec na tom nič nemení ani fakt, že už niekoľko rokov ste si platy nezvyšovali.  Som toho názoru, že najskôr práca a potom pláca. Ohľadom vašej práce Vám už účet občania vystavili! Mali by ste to zobrať na vedomie a hlavne rešpektovať názor občanov!

Veľmi by ma zaujímalo koľko zarába doktor, ktorý zachraňuje ľudské životy? Myslím, že na takého poslanca Fica a iných politikov sa ani zďaleka nechytá. Nie je to hanba?

Malá ukážka koľko dostanú niektorí politici v roku 2019. Zdroj: Nový čas.

Andrej Kiska  12 380 €  
Peter Pellegrini  5 968 €
Andrej Danko    4 876 €
Denisa Saková  5 021 €
Róbert Fico  4 148 €
 

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií