Robotníci môžu rozhodnúť

24.02.2016 11:56

Ťažké to budú mať s voľbou koho voliť robotníci, ktorí pracujú napríklad aj v švorzmenných prevádzkach, kde podľa mňa nočné zmeny nie sú zo strany zamestnávateľov dostatočne ocenené. Svojho času im jeden pravicový politik verejne odkázal, že v noci pracujú len zlodeji. Potom pravicový zlepenec urobil zo zákonníka práce bič na robotníkov a položil vládu. Fico má iné priority, takže koho voliť? Z princípu by robotníci mali voliť ľavicovú stranu, no takú tu ja nevidím. Som toho názoru, že je psia povinnosť všetkých politikov sa dohodnúť v prospech občanov. Ináč sa môže stať, že v parlamente bude čoraz viac takzvaných neštandardných strán.

Som presvedčený, že ak pôjdu všetci robotníci voliť môžu pekne zamiešať karty a hlavne rozhodnúť o smerovaní Slovenska. Neviem, či si to niekto všimol, no už niekoľko rokov sú robotníci ticho. Pritom veľa ich pracuje za minimálnu mzdu, sú zamestnávatelia, ktorí im zakazujú zakladať odbory. Sú pracovníci, ktorí pracujú v nevyhovujúcich podmienkach. Stalo sa aj to, že zamestnávateľ nezaplatil pracujúcim za prácu aj niekoľko mesiacov. Hlavne ženy pri strojoch sa boja, lebo doma na nich čakajú malé deti. Nedávno sa mi jedna posťažovala, že každú návštevu lekára si musí nadrobiť. Ak sa táto masa pracujúcich raz dá do pohybu, tak vláda ktorá bude pri moci to bude mať veľmi ťažké. Nechcem strašiť, no ľahko sa  môže stať, že táto masa svoj protest prejaví aj teraz vo voľbách a naši politici sa nebudú stačiť diviť...

Na záver prajem Slovensku aby po voľbách vykročilo tým správnym smerom.

 

                                                   Niečo o dôchodcoch

V tomto predvolebnom období pribúdajú na adresu dôchodcov rôzne urážky a výčitky. Kdekto sa ich snaží poučovať, koho majú a koho nemajú voliť. Nenávistné diskusie sú vedené proti nim, ak verejne nejaký dôchodca deklaruje, že ide voliť Fica.  Ak dôchodca dokázal celý život aj finančne pomáhať najskôr deťom a potom vnúčatám svedčí to o tom, že robil v živote dobré a správne rozhodnutia. Prečo zrazu nemáme dôveru v úsudok človeka, ktorý nám obetoval celý život? Prečo ho zrazu urážame a ponižujeme?

Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií

Pán Fico síce o robotníkoch hovorí pekne, no nech si každý urobí svoj názor, koľko pre nich spravil.