Niečo sa musí stať

27.12.2012 18:45

 

Pomaly sa končí rok 2012. Čo nám priniesol ? Z pohľadu obyčajného občana nič moc.  Začalo to kauzou Gorila a následnými protestmi občanov na námestiach. Následne zaujal trojmesačný kolaps daňového systému. Potom prišli kauzy ako zlaté padáky, či výsledok rozdania si to Fica so zdravotnými poisťovňami.  Ak k tomu prirátame šaškáreň okolo Harabína, či Čentéša, tak obraz Slovenska vo svete nebol nijak ideálny. Všetko to zaklincovala kauza Sokol a Bezák. Ani náš  prezident niektorými svojimi perličkami  k lepšiemu obrazu Slovenska nepomohol.  Bolo toho samozrejme oveľa viac, čo by možno  stálo za zmienku.

Z môjho pohľadu si myslím, že v rôznych kauzách a kauzičkách sa prepralo a zmizlo toľko peňazí, že ak by tieto financie ostali v štátnom rozpočte žilo by sa nám podstatne lepšie. Takto občanom ostali len oči pre plač , pretože, neverím že všetky kauzy sa postupne nezametú pod koberec, ak sa tak už aj v niektorých prípadoch nestalo.

Smutné je , že našich politikov to vôbec nezaujíma. Dokazuje to aj fakt, že ak niektorému politikovi , či poslancovi adresujete email s otázkou, či prosbou o pomoc, odpovede sa vo väčšine prípadov nedočkáte. Mám takúto osobnú skúsenosť okrem iného aj napríklad s našimi euro poslancami. Takže čo nám priniesol rok 2012 ?  Ja to vidím takto: Okrem pokračujúcej hospodárskej krízy priniesol bezmocnosť obyčajných ľudí a nehoráznu arogantnosť politikov. Všade naokolo počúvam názory občanov, že takto to dlho nemôže fungovať a niečo sa musí stať. Myslím si, že k tomu aby sa niečo stalo je potrebné sa najskôr zobudiť zo spánku  a dať jasne najavo svoju nespokojnosť. Nespokojnosť s riešením káuz, politikmi, či riadením štátu. Mimochodom som za zákon, ktorý by politikom neumožňoval sústavne zadlžovať štát, ktorý riadia a za ktorý majú aj zodpovednosť. Som za to, aby tá zodpovednosť trvala i po skončení funkcie.

Na záver Vám v Novom roku 2013 želám lepších politikov, ako sme mali doteraz.

TOPlist
Tento web používa súbory cookies. Prehliadaním webu a použitím príslušného nastavenia webového prehliadača vyjadrujete súhlas s ich používaním.
V poriadku
Viac informácií

Kontakt